Opskrifter
mad der ligger godt i maven

gl dags økologisk suppe ,veganer
1 personer
Det skal du bruge:
                
                              


Til 1 person
Du skal bruge forskellige økologiske ingredienser                                                                                                                                                                                    Det meste helst dansk friland naturligvis
1 porre
1 gulerod
2 kartofler
1/4 selleri
 ½ løg
½ stilk bladselleri
4  dl. koldt vand
en  god sjat madlavnings olie
1økologisk  vegetabilsk . bullion terning
salt peber
evt lidt stødt muskatnød
1 teskefuld timian
1 teskefuld basillikum
Sådan gør du:
skær porren i ca 1 cm tykke ringe .skær ½ stængel bladselleri i tern
Kartoflerne og guleroden skæres i skiver og de andre grøntsager skæres i tern

hæld en god sjat spiseolie i en gryde mindst 4 spiseskefulde .Når olien er varm hælder du løg og  porreringene ned i gryden og gir dem2 minutter alene i gryden  dernæst tilsætter du de andre grøntsager og kartoffelskiverne  lidt salt og peber og krydderierne og evt  lidt revet eller stødt muskatnød .kartoffelskiver og grøntsagerne brunes let i nogle minutter derefter tilsætter du 4 dl koldt vand og  smuldrer 1 vegetabilsk bouillon terning i under omrøring Når suppen småkoger lægges låg på og der skrues ned så suppen småsimrer i ca 25 minutter .
Server suppen med veganer hvidløgsflute  eller andet godt brød
Karrysuppe med selleri chips ,veganer
1 personer
Det skal du bruge:

         Karrysuppe ,veganer

Du skal bruge forskellige økologiske ingredienser
Det meste helst Dansk økologisk naturligvis
! porre
1gulerod

1 rød snack peber
25 g .røde linser ,du kan også bytte de røde linser ud med ca 3 kartofler i tykke skiver
4 fed hvidløg 
3-4 dl. koldt vand
lidt spise ca 6 spiseskefulde
2 teskefulde karry

timian
salt og peber
1 vegetabilsk boullion  terning
ca 6-7 spiseskefulde frisk presset citronsaft
½ kop  sesamfrø

Til selleri chips
ca.1/2 lille  selleri
spise olie

til sesamfrø drys
ca ½ kop sesamfrø
ca 4 spsk. citronsaft
en god sjat madlavnings olie
lidt salt
pynt
groft reven citronskal eller bladselleri

Sådan gør du:
1 porre   skæres i 1 cm tykke ringe .skrab og skær 1 gulerod i skiver eller 1 rød snack peber .skyl de røde linser godt i koldt vand .
olien varmes i en gryde og porre skiverne hældes i og bruner let nogle minutter under svag varme  dernæst tilsættes gulerods eller snack peberen i skiverne og bruner let med nogle minutter  dernæst hældes karryen ned i den varme olie.der tilsættes timian grøntsagerne vendes lidt rundt i karryen og derefter tilsættes 4 fed presset hvidløg .lad det simre ½ minut mere før de røde linser  og 3-4 dl koldt vand  og  boullion terningen smuldres i .Der røres lidt rundt og suppen snurrer under låg til grøntsager er møre .  Suppen smages til med 2-3 spiseskefulde friskpresset citronsaft og salt og peber
rist ½ kop sesamfrø i en sjat varm olivenolie ,tilsæt 3- 4 spsk citronsaft og lidt salt og rør rundt i sesamfrøen til citronsaften er optaget af sesamfrøene ,Pas på de ikke branker


selleri skrælles ,skylles og skæres i papirtynde skiver , som tørres godt .
Olien varmes godt på stor bundet pande .Når olien er godt varm lægges selleriskiverne på og vendes så de krøller lidt og bliver let gyldne på begge sider .Dernæst lægges de op på et stykke pergamentpapir .

Server suppen med de ristede sesamfrø drysset over  , og med selleri chips  veganerhvidløgsflute eller et godt brød
pynt evt med bladselleri eller groft reven citronskal
quorn filet med ris og hvidvinssauce , vegetar
1 personer
Det skal du bruge:
Quorn filet med ris og hvidvinssauce ,vegetar ret

Du skal bruge forskellige fortrinsvis økologiske ingridienser
Det meste helst dansk friland narurligvis

1 qvorn filet med hvidløg eller tomat (kan købes i de fleste irma )
1dl parboiled ris , hvedekorn ,spelt korn eller
2dl koldt vand
ca 125 g. champignon
1/4 rød peber
2 ringe rød peber
1 tomat
1 dl tør hvidvin
madlavnings olie
koriander '
salt og peber
Sådan gør du:
skyl korn eller risene i koldt vand .kog dem efter opskrift på pakken til1 person
kom olivenolie på en lille pande og steg qourn fileten gylden brun på begge sider .
rens og skyl champignonerne tør dem godt .skyl og tør den røde peber og skær 2 ringe og ca 1/4 rød peber i små tern .varm lidt olivenolie på en pande og brun champpignonnerne og den røde peber et par minutter .de to peberringe tages af panden og bruges som pynt .krydr med lidt salt og peber og lidt s koriander   ti lsæt derefter  1 dl tør hvidvin lad det simrer i nogle minutter .tilsæt en sjat piskefløde eller soya piskefløde og jævn saucen med  eller en mel jævning
varm lidt madlavnings olie og lad en stor tomat simrer lidt mos den i oolien og tilsæt lidt salt .Den mosede tomat og peberringen bruges som pynt oven på korn/risene
pastasalat med thousand iceland ,veganer
1 personer
Det skal du bruge:
Til 1 person skal du bruge forskellige økologiske ingredienser
helst dansk  hvis det muligt
 75 g pasta skruer
 koldt vand
 1½ tomat
 ½ kop majs
½ kop fine ærter 
3 champignon
½ kop Svansø thousandiceland dressing
2-3 spiseskefuld friskpresset citronsaft
salt peber
1 skive citron
Sådan gør du:
Sæt en gryde vand i kog .husk pasta skal koges i rigeligt vand  .Tilsæt 1 teskefuld salt pr liter vand .Når vandet koger tilsættes pastaen og der røres lidt rundt i pastaen nogle gange imens den koger.Pastaen koges 11-13 minutter .Hæld pasten op i en sigte til vandet er løbet fra
Skyl 1½ tomat og tør  godt og skær tomaterne  i små tern .skyl champignonerne tøm godt og skær dem i små tern
Bland den afkølede pasta med tomatternene og ½ kop majs og ½ kop fine ærter og champignontern .Tilsæt ½ kop thousand iceland .Vend pasta og grøntsager rundt i dressingen .Smag til med 2-3 spiseskefuld citronsaft og salt og peber .Pynt evt med 1 tyndskåret citronskive
ærte kartoffelsuppe ,veganer
1 personer
Det skal du bruge:

Du skal bruge følgende økologiske ingredienser

helst dansk friland naturligvis
3 mellemstore kartofler
1 kop fine ærter
1 løg
1 fed hvidløg
5 spiseskefulde olivenolie
4 dl. koldt vand
1 krafft  vegetabilsk boullion terning
1teskefuld bassilikum
1teskefuld timian
1teskefuld rosmarin 
1 knivspids chilli
salt ,peber
 

Sådan gør du:
kartoflerne skrælles skylles og tørres skæres i stykker og blendes .æeterne tørres og blendes .køget skrælles , skylles og ørres hvidløget skrælles .løget rives fint .Gryden sættes over med ca 5 spsk. olivenolie.Vår olien er varm brunes det revne løg et par minutter .dernæst tilsættes et presset fed hvidløg . det simrer i ½ minut .så tilsættes de blendede ærter og røres lidt rundt i løgene ca 2 minutter så tilsættes krydderierne som vendes lidt i olivenolien og derefter tilsættes de blendede kartofler .Der røres lidt rundt og så tilsættes 4 dl. vand og bouillion terningen smuldres i . Der sættes låg på og der  skrues lidt op så suppen småkoger .Suppen skal koge ca 20 minutter .
Serveres med et godt brød /flute eller og selleri chips (se opskrift på kattysuppe med seller chips )

karrygryde med ris ,vegetar
1 personer
Det skal du bruge:
Du skal bruge forskellige økologiske ingrediense
Det meste helst  dansk friland naturligvis 
100 g.quorn i bitar
1 gulerod 
½ løg
1/4 rød peber
35 g. vegetabilsk plantemagarine
1-1½ teskefuld stærk karry 
1 krafft vegetabilsk boillion terning
2 ½ dl.. koldt vand
salt ,peber


1 dl. parboiled ris
2 dl. koldt vand
salt
Sådan gør du:

skræl 1 løg skyl og tør ½ delen af løget og skær det i tern .skrab og skyl 1 gulerod og tør den godt og skær den i skiver .ta 1/4 rød peber skyl tøt den godt skrab det hvide og kerner væk skær stykket i små tern .lav en lille meljævning til at jævne sovsen med af lidt mel og vand .kom 35 g. magarine i en gryde og put løg ternene i og brun dem let tilsæt derefter 100 g. quorn og lad det brune let drys med lidt salt og peber .Hæld gulerød skiverne og de røde pebertern i og lad  det brune med i ca 1 minut og hæld derefter 1 eller 1½ reskefuld stærk karry ned i magarinen og rør lidt rundt i gryden 1 minut derefter tilsættes 2½ dl koldt vand og 1 boillion terning smuldres i .Der lægges låg på gryden og det skal småsimre i ca 20 minutter .½ kop piskefløde eller soya fløde hæles i gryden imens der røres rundt og lidt meljævning tilsættes imens det småkoger indtilsovsen har den tykkelse der ønskes .

Serveres med kogte hvede eller spelt korn eller parboiled ris

frækkedeller m.kartofler og brun sovs
1 personer
Det skal du bruge:

frækkedeller med kartofler brun sovs og gulerods salat vegetarisk

Du skal bruge forskellige  så vidt muligt ,økologiske ingridienser
helst dansk friland naturligvis

100 g fars fra hælsens køk eller 100 g fars fra quorn 
6  kartofler
1 løg
3 fed hvidløg 
1 stor  gulerod
4 skefulde olivenolie 
1 spsk rasp
2 spsk mel
5 spsk koldt vand 
2 -2½ krafft vegetabilsk bouillion terning
ca 2 spsk frisk presset cirtonsaft
ca 1 teskefuld sukker
1 teske mayonaise 
3 spsk piskefløde eller soya piskefløde
1 teske jordbærsyltetøj
basilikum
salt ,peber
sovse kulør


Sådan gør du:
skræl og skyl 6 kartofler kog dem i vand derlige dkker med ½ teske salt under låg i ca 20 minutter
put 100 g. vegetabilsk fars i en skål ,skræl og riv 1 løg i farsen . skræl og riv 3 fed hvidløg fint i farsen .skrl og riv ½ gulerod fint ifarsen .smulder 1 vegetabilskboiliion terning i farsen .lav en meljævning af 2 spsk. mel med top og 6  spsk koldt vand .hld det i farsen og lt det godt sammen tilsæt 1 spsk rasp ½ reskebasilikum og lidtsaltog peber .rør farsengrundigt1 gangmere .Lad farsen stå i ca 10 minutter varm ca 4 spsk olivenolie på en pande og form frikadellerne og læg dem på panden i den varme olie og steg dem på begge sider til de har den farve dukan li .
Til gulerodssalat Riv ½ gukerod fint , rør citronsaft og sukker sammen til det er syrligt og ikke for sødt og tilsæt 1 teske mayonaise og tilsæt 1 spsk piskefløde eller soya fløde .ogrør detrundti den revnegulerod
tag kartoflerne op af vandet og gem kartoffelvandet til sovs . smulder 1 -1½vegetabilsk boiullionterning i kartoffelvandet .lav en meljævning af mel og vand .hæld meljævningen i under omrøring ,sovsen  imenskartoffelvandet koger .tilst 1½ teske jordbrsyltetøj og 3spiseske piskefløde eller soyafløde rør lidt soyakulør i og smag tilmed lidt salt og peber og lad gerne sovsen simre og blive lidt tyk i det
serverfrikadellerne med kartofler brun sovs og gulerodssalat
champignon suppe
1 personer
Det skal du bruge:

danske økologiske frilands ingredienser hvis muligt
1 bakke danske faste champignon
god olie
1 stort fed hvidløg eller 2-3 små
1 vegetabilsk bouillion terning
salt peber 
1 teske timian
1 teske basilikum
1 teske paprika
1 lille kop vegetabilsk fløde 
1-2 dcl. koldt vand
1 spiseskefuld friskpresset citronsaft
pynt .lidt rosen peber korn1 stængel basillikum eller friske koriander eller hakket persille
lidt godt brød hvidløgsflute eller alm flute

Sådan gør du:
lidt olie hældes i en gryde ,hvidløg rives fint og hældes i den varme olie ,½ delen af ckampingonerne kommes skive skårne i olien herefter tilsættes den anden ½ delen at champignonerne fint revne på rivejern .efter 2 minutter krydres med lidt peber ,timian ,basilikum ,paprika  og lidt salt .1-2 dcl.vand tilsættes og boillion terningen smuldres i under omrøring og 1 lille kop fløde tilsættes ,suppen småsimrer til den er blevet den konsistens man kan li ,drys lidt friske koriander og lidt rosen peber korn eller fint hakket persille på suppen lige inden den serveres og pynt med 1 stængel frisk basilikum
suppen  serveres med et godt stykke brød eller hvidløgs flute
kold kartoffelsalat
4 personer
Det skal du bruge:

følgende økologiske ingredienser ,så meget lokalproducerede  som muligt , skal bruges
kartofler
toffufine sour supreme soya
vitam salat mayonaise uden æg
dijon sennep
tomater
agurk
purløg
salt og peber

Sådan gør du:
kog en gryde kartofler med skræld .når de er helt afkølede pilles de og skiveskæres .
1 glas vitam vegetarisk mayonaise og 1 bæger sour supreme soya og lidt dijon sennet salt og peber røres sammen til det har en sammensætning du ka li og skiveskårne kartofler vendes heri .
Pyntes med tomat både, agurk og purløg

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Morten Bech Christensen | Svar 17.07.2014 19.11

Hvordan har klimabevægelsen med at soya er en ekstrem miljø belastning i de områder det dyrkes - INTENSIVT ?

S 17.07.2014 20.20

økologi er et værktøj til etisk revolution og forstår man hvad økologi er og at alt hænger sammen så er det miljø mæssig revolution

S 17.07.2014 20.13

Håber det har besvaret dit spørgsmål ,ellers er du velkommen til at skrive igen.Mener det handler om bedre valg for at leve med naturen og ikke imod naturen

S 17.07.2014 20.07

et bedre valg for miljøet,end soya, når vi taler foder til landbrugsdyr er feks dansk øko-hø,skov og overdrev græsning/føde finding

S 17.07.2014 19.59

Økologisk dyrket soya fra lande tæt på forbrugeren og altså ikke tredie verdens lande er bedre valg miljømæssigt end kød og komælk

S 17.07.2014 19.51

Hej Morten,du har skrevet til klimabevægelsen rød fraktion og ikke klimabevægelsen .Det komplekst .Ingen afgrøder bør dyrkes intensivt,
er i strid med økologi

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.07 | 20:20

økologi er et værktøj til etisk revolution og forstår man hvad økologi er og at alt hænger sammen så er det miljø mæssig revolution

...
17.07 | 20:13

Håber det har besvaret dit spørgsmål ,ellers er du velkommen til at skrive igen.Mener det handler om bedre valg for at leve med naturen og ikke imod naturen

...
17.07 | 20:07

et bedre valg for miljøet,end soya, når vi taler foder til landbrugsdyr er feks dansk øko-hø,skov og overdrev græsning/føde finding

...
17.07 | 19:59

Økologisk dyrket soya fra lande tæt på forbrugeren og altså ikke tredie verdens lande er bedre valg miljømæssigt end kød og komælk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE